Mislila sem si, ah, saj bo minilo. A žal temu ni bilo tako. Lani, ko je udarila Corona, se je moje stanje iz dneva v dan samo še slabšalo. Ker sem pristašica naravnega zdravljenja, sem pomoč iskala na več področjih. Pri bioenergetiku, ki je ugotovil, da sem fizično povsem zdrava, le življenjske energije praktično nisem imela. Hodila sem k njemu na terapije, katere moram reči so energetsko delovale, mojih miselnih vzorcev in razmišljanja pa niso odpravile. Torej, podala sem se na novo pot iskanja rešitve. Pot me je pripeljala do gospe, katero sem videla samo enkrat, ostalo so bila navodila po telefonu in mailu. Navodila so obsegala branje knjig za osebno in duhovno rast, sprehodi v naravi, itd., a tudi to ni bila rešitev, kajti, ko sem se spravila k branju, sploh nisem vedela kaj berem….prebrala stavek nekajkrat, a nič ni ostalo v moji glavi. Udeležila sem se delavnice Aktivirajmo notranjo moč, kjer sem se naučila veliko novega in koristnega, kar še vedno uporabljam, ampak še vedno nisem bila tista prava JAZ, kot sem bila do nedavnega, vesela, nasmejana…

Kljub temu, da sem opravila UZ srca, sem, ko mi je nekega dne srce nenormalno razbijalo,  špikalo in tiščalo me je v prsih, poklicala osebno zdravnico in šla na EKG. Vse je bilo v najlepšem redu, zato me je zdravnica vprašala: »Kaj pa, če bi šla k psihiatru?« Seveda bom šla, samo, da se spravim ven iz tega stanja, kajti, to kar doživljam sedaj, ni življenje, temveč životarjenje, sem ji odgovorila.

Po nekaj osebnih priporočilih sem stopila v stik z dr. Julijo Kržišnik. Pričeli sva s terapijami. Že na začetku sem izrazila željo, da bi želela zdravljenje po naravni poti in mojo željo je brez kakršnihkoli zadržkov upoštevala. Začeli sva torej z naravnimi metodami. Pri terapijah nisem govorila samo jaz, temveč mi je dr. Julija postavljala vprašanja, na katera nikdar nikomur sploh ne bi odgovorila, njej pa sem od prvega trenutka, ko sem jo videla popolnoma zaupala in ji odgovorila na prav vsa zastavljena vprašanja. Prav tako je tudi ona na vsa moja vprašanja odgovorila takoj, strokovno, z veliko mero znanja in izkušenj. Med nama je stekel dialog, kateri traja še dandanes.

K mojemu zdravljenju je pristopila celostno in kompleksno, zato mi je na mail poslala vprašalnik. V tem vprašalniku so bila razno razna vprašanja. Npr. imate težave s spanjem, ste razdražljivi, ste brezvoljni, apatični, nemirni, itd., katera so kategorizirana s stopnjo težavnosti od 1 do 5.

Na osnovi mojih odgovorov je ugotovila, da ni problem samo v strahovih, tesnobi in anksioznosti, temveč, da se soočam z depresijo in paničnimi napadi, kar pa je zelo zeloooo težko odpraviti samo z »rožcami«, branjem knjig, meditacijami, sprehodi, itd.

Čeprav sem bila, dokler se nisem srečala z dr. Julijo absolutno proti kakršnimkoli zdravilom, sva se skupaj odločili, da pričnem z jemanjem zdravil, kajti le tako bom lahko  normalno funkcionirala, ne obremenjevala sebe in okolice (prenehala sem voziti avto, nisem upala sama v trgovino, non-stop je moral biti nekdo ob meni)… ter zaživela zdravo, predvsem pa kakovostno življenje.

Po dobrih dveh mesecih jemanja zdravil, moram priznati, sem povsem drug človek. Počutim se veliko bolje, razbijanje srca se je umirilo, zbujanje ponoči se zgodi redko, paničnih napadov ni več, počasi se vrača volja do stvari, ki sem jih prej rada počela, a sem jih v letu in pol popolnoma opustila. Sama se tudi že odpeljem z avtom, grem sama v trgovino, itd…Vse te spremembe pa ne opazim samo jaz, temveč vsi moji bližnji, saj se je v hišo vrnila dobra volja, nasmeh, prej pa je bilo zgolj tarnanje, teženje, smiljenje sama sebi. 

Neizmerno sem hvaležna, kaj naj rečem, bogu, stvarstvu, vesolju, da mi je v življenje pripeljalo tako srčno, toplo, iskreno, strokovno osebo, ki ni samo Zdravnica, temveč tudi ČLOVEK, kakršnih je danes vse manj, Dr. Julijo Kržišnik.

Toplo, toplo priporočam vsakomur, ki se sooča s podobnimi težavami! Dr. Julija Kržišnik, HVALA, KER STE!