Dolgo sem se spopadala z občutki, ki jih nisem razumela in sem si jih razlagala po svoje. Ljudje okoli mene so mi govorili, da je treba probleme ozavestit in jih sprejeti. Tudi sama sem drugim ljudem pogosto ponavljala ta stavek, a v resnici še sama nisem vedela kaj za vraga to sploh pomeni? Vem, katere stvari me motijo, vem  za veliko razlogov zakaj je temu tako… A kaj sedaj? Ali so te misli zaključki, ali to pomeni da sem sedaj predelala stvari, misli, bolečino? Zakaj potem ne čutim olajšanja, zakaj mi ni nič lažje? 

Takšne stvari sem se spraševala več let, a kljub temu se še vedno nisem odločila poiskati terapevtske pomoči, predvsem iz vidika financ. Misel, da si kupim nove superge me je razveselila, a misel da plačujem vsak mesec za terapijo, kjer nimam ”nič oprijemljivega za pokazat” je prevladala. Tako sem odlašala, odlašala dokler se nisem psihično in fizično sesula. Prišla je bolezen, anksiozne motnje, depresija…  Ko sem sama sebe ”pognala čez rob”, takrat sem se odločila da zares potrebujem pomoč, nekoga, ki me zares posluša in mi stoji ob strani. Na svoji poti sem preizkusila več terapevtov, vendar se nekako nisem dobro počutila. Eno uro razglabljanja o svojem otroštvu me je popolnoma izmučilo, nazaj pa sem dobila veliko premalo… 

Nato sem po priporočilu ”neznanke” kontaktirala drago Julijo. Prvi uvodni razgovori so ponavadi brezplačni in ko mi je Julija povedala ceno sem si iskreno mislila, zakaj ”hudiča” moram plačevati, če mi potem zopet nebo OK? Z največjim veseljem vam povem da sem se pošteno zmotila in res cenim njeno delo. Pristop, profesionalnost, prijaznost, nežnost, direktnost… Vse to so vrline, značilnosti, kompetence Dr. Julije Kržišnik. Všeč mi je, ker najina terapija poteka kot pogovor, kot na primer kava z prijateljico… A kljub temu sem v zadnjih parih mesecih obiskovanja terapij sama sebi odgovorila na kar nekaj vprašanj. Vsakega srečanja se veselim, saj se na terapijah počutim zares prijetno. Z Dr. Julijo imava profesionalen odnos, a kljub temu se počutim, kot da sem dobila prijateljico, ki ji lahko zaupam vse.